20/08/2016

OPETTAJAT

Opetustyöhön sitoutuneet alan hyvät pedagogit, koreografit ja tanssitaiteilijat takaavat hyvän opettajatja haasteellisen tanssin harrastamisen. Opetus antaa valmiuidet pyrkiä ammattiopintoihin ja vuosien varrella on ollut ilo seurata kuinka Tanssitiimin oppilaat ovat päässeet taidealan koulutuksiin. Myös yhteistyö peruskoulun, tanssioppilaitosten, teattereiden ja taideyhteisöjen kanssa tukee toimintaamme.

OPETTAJAT LUKUVUONNA 2017-2018

Annasofia Lemberg
Anna Lemberg on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokumpu. parhaillaan hän opiskelee tanssinopettajaksi Turun Amk:ssa. Anna on pienestä asti ja hänen päälajeihin kuuluu nykytanssi, jazztanssi ja baletti. Annalle tanssi on itsensä ilmaisua ja liikkeen tutkimista. Aina voi oppia uutta, kehittää jo opittua ja pyrkiä luomaan luova ympäristö oppimiselle ja oman liikkeen löytämiselle.

Aliisa Särkiniemi
Aliisa Särkiniemi on valmistunut tänä keväänä tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulusta.
Opetusaineet: aikuisbaletti, baletti, barre a terre, lapsi-aikuinen tanssi, teaterjazz, nykytanssi.

Robert Stowe
Robert aloitti hiphop tanssin vuonna 2008. Vuosien myötä kiinnostus lajiin syveni ja hiphopin rinnalle tuli myös muita katutanssilajeja. Robert on käynyt monien lajin huippujen opeissa, mistä ikimuistoisin hänelle oli Camp of Hip Hop Virossa. Leiri teki häneen lähtemättömän vaikutuksen ja todellinen rakkaus lajiin oli syntynyt. Pakko Tanssia -ohjelmassa semifinaliin pääseminen Systematic-ryhmässä ja Street-sm kisojen 3. sija miesten sooloissa vuonna 2015 ovat Robertin suurimpia saavutuksia. Nuoren ja innostuneen opettajan tärkeimpiä tavoitteita on rennon ilmapiirin luominen otollisen oppimisen takaamiseksi.

Maria Nurmela
“Tieni tanssijaksi alkoi Tanssitiimin lastentanssitunneilla. Olen valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettikoulusta vuonna 1997 ja Saksasta Essenistä Foklwang-Hochschule fuer Darstellende Kuenste  – korkeakoulusta 2002. Lisäksi olen suorittanut tanssitaiteen maisterintutkinnon tanssipedagogiikassa 2007 Teak/Hki. Olen tanssinut Suomessa mm. Arja Raatikainen Companyssa, Hanna Brotheruksen Companyssa, Aurinkobaletissa sekä ulkomailla useiden koreografien, kuten Avi Kaiser, Alan Danielsson ja Malou Airaudon teoksissa. Vuonna 2012 aloitin yhteistyön saksalaisen koreografin Susanne Linken kanssa ja tanssin hänen kantaesityskoregrafiansaVaellus Turun Musiikkijuhlilla. Olen tanssinut vuodesta 2003 Tero Saarinen Companyssa, jossa toimin nykyään myös harjoittajana ja opettajana. Minulle myönnettiin 2010 yksivuotinen Valtion taiteilija-apuraha. Tanssitiimissä opetan edistyneille oppilaille lauantaisin klassista balettia ja baletin-repertuaaria.”

Minna Karesluoto
Minna Karesluoto Tanssitaiteen maisteri sekä Sirkuskoulutuksesta vastaava lehtori / Taideakatemia Turku. Opettaa Tanssitiimissä steppiä.

Kirsti Nurmela
Kirsti Nurmelalle on myönnetty Tanssikasvatus elämäntyönä – palkinto 21.11.2015. Nurmela on turkulainen tanssipedagogi ja liikunnanopettaja, Tanssikoulu Tanssitiimin perustaja ja rehtori. Suomen tanssioppilaitosten liitto palkitsi hänet pitkäjänteisestä, monipuolisesta ja ansiokkaasta urastaan tanssikasvattajana, alueensa tanssin kentän kehittäjänä sekä hänen panoksestaan tanssin puolustamiseksi peruskoulussa.

Nurmela aloitti oman tanssipolkunsa Thelma Tuuloksen koulun balettitunneilta. Turun kaupunginteatterin lapsinäyttelijänä hän innostui esiintyvästä taiteesta. Hänet hyväksyttiin balettikoulun viimeisellä luokalla Suomen tanssitaiteilijain liiton jäseneksi näyttökokeen kautta. Koska tanssin ammatillista koulutusta ei Suomessa vielä ollut, Nurmela lähti opiskelemaan liikunnanopettajaksi ja valmistumisensa jälkeen olikin oppilaille ”se tanssiva liikunnanopettaja”.

Yhdessä Helvi Aniaksen kanssa Kirsti Nurmela perusti Turkuun Liikuntakoulu Tanssitiimin. Koulu aloitti toimintansa 1982. Lasten, nuorten ja aikuisten tanssi-ilmaisuun, moderniin tanssiin, jazztanssiin ja steppiin keskittynyt tanssikoulu löysi heti oman energisen harrastajakuntansa Turun kaupungista. Kirstin ennakkoluuloton ote ja monipuolinen osaaminen on antanut lukuisille lapsille ja nuorille hyvät eväät elämään, esittävän taiteen osaajina, kuluttajina ja rakastajina. Nurmelan entisiä oppilaita toimii ammattitanssijoina ja tanssinopettajina Suomessa ja ulkomailla.

Tänä päivänä Tanssikoulu Tanssitiimi on Tanssitiimin Tanssiyhdistyksen ylläpitämä, taiteen perusopetusta antava koulu, työllistäen useita tanssinopettajia. Vuosien ajan Nurmela on tehnyt yhteistyötä turkulaisten taiteentoimijoiden kanssa ja Kirstin ansiokas työ tanssin alalla jatkuu edelleen.