20/08/2016

TANSSILAJIT

Tanssikoulu Tanssitiimissä on mahdollista harrastaa tanssia neljästä ikävuodesta alkaen aikuisikään saakka.Tanssitiimin turvallinen ja kannustava oppimisilmapiiri tarjoaa tilaisuuden tutkia tanssin maailmaa, jokaisen oppilaan omista lähtökohdista. Oppilaalle tarjotaan mahdollisuus elinikäiseen tanssin harrastamiseen,  taiteiden väliseen oppimiseen ja liikunnalliseen mieleen. Tunneille ovat tervetulleita niin aloittaelijat kuin edistyneemmätkin tanssinharrastajat. Koulun opettajat ovat tanssin ammattilaisia.

Alla olevista lajikuvauksista voit tutustua tarjontaamme. Tervetuloa tanssiharrastuksen pariin!

VARHAISIÄN OPINNOT

taipuneet vasemmalle

Lapsi-aikuinen tanssi, 3-6 -vuotiaat
1 x 60 min/vko, 10 krt kurssi
Lapsille ja vanhemmille tarkoitettu tanssitunti, jossa molemmat pääsevät nauttimaan tanssin antamasta ilosta ja energiasta. Vanhempi / aikuinen voi osallistua useammankin eri-ikäisen lapsen kanssa.

Lastentanssi 4-6 -vuotiaat
1 x 45 min/vko
Tanssin perusteita ja liikunnan iloa! Varhaisiänopinnot kehittävät lapsen luovuutta. Leikinomaisin keinoin harjoitellaan perus-liikuntataitoja ja opitaan tanssitekniikan alkeita mielikuva- ja tanssiharjoitusten parissa. Opitaan työskentelemään ryhmässä.

Esibaletti ja luova tanssi, 6-7 -vuotiaat
1 x 45 min/vko
Oppitunnit sisältävät luovia harjoitteita ja tanssi-ilmaisua. Jatketaan tanssin perusteiden harjoittelua ja lisäksi aloitetaan tutustuminen baletin ja nykytanssin liikkeisiin ja perusasentoihin. Tunnit antavat hyvät valmiudet siirtyä baletin ja nykytanssin perusopintoihin.

PERUS- JA SYVENTÄVÄT OPINNOT

Klassinen baletti, 8-18 -vuotiaat ja aikuiset
1-2 x 60-90 min/vko, luokat 1-8
Baletissa on tarkkaan määritelty tanssitekniikka ja ranskankielinen sanasto. Baletin opiskelu rakentuu aiemmin opitun kertaamiselle. Tunneilla opitaan klassisen baletin perustekniikkaa ja tyylinmukaista tanssillisuutta, kehon ja liikkeen hallintaa, kehon hallintaa, koordinaatioita, ryhtiä, kannatusta, erilaisia askel-ja hyppysarjoja. Opitaan tuntemaan baletin estetiikan mukaiset tekniset ja taiteelliset valmiudet. Opitaan lisää piruettitekniikasta ja hypyistä. Baletin opiskelu antaa elämyksiä, opettaa sulavaan liikkumiseen ja antaa myös hyvän pohjan eri tanssilajien harjoitteluun. Kehitetään omaa esiintyjyyttä. Baletin opetuksemme sopii monenlaisille tanssinharrastajille.
isommat ballerinat nyökkää oikealle

Varvastossutekniikan  harjoittelu alkaa noin 11-vuotiaana, jolloin treenataan vähintään 2 kertaa viikossa.

Baletin repertuaaritunti soveltuu edistyneille ja syventäviä opintoja suorittaville.

Barre a’ Terre eli lattiatanko, klassista balettia lattiatasolla. Menetelmässä käytetään baletin liikesanastoa, mutta liikkeet tehdään istuen lattialla tai maaten selällään tai kyljellään. Harjoitus etenee samalla tavalla kuin tavallisetkin balettitunnit. Harjoitusten tarkoitus on parantaa tanssitekniikkaa kehittämällä linjausta, jalkojen aukikiertoa, ja ojennusta. Keskivartalon, olkapäiden ja yläselän harjoituksissa yhdistetään hengitystekniikkaa. Samalla vapautuu jännitystiloja koko kehosta. Tunneilla käytettävä musiikki on klassista baletin tuntimusiikkia. Barre a’ Terre- tunti sopii kaikille, aloittelijoille, kuntoilijoille, tanssijoille – harrastajille kuin ammattilaisille.

Aikuisbaletti on oma ryhmänsä, jolle voivat tulla aloittelijat kuin kokeneemmatkin tanssijat. Opetus on ryhmän ikä- ja taitotason mukaista ja huomioidan osallistujien omat tavoitteet.

Let me dance tunti on tarkoitettu seniori-ikäisille. Ohjelmassa on balettia, nykytanssia ja kehonhuoltoa sekä huomioidaan ryhmän ikä- ja taitotaso. Tanssiniloa ryhmässä.

Nykytanssi (moderni tanssi), 8-18 -vuotiaat ja aikuiset
1-2 x 60 -75 min / vko, alkeet, perustaso, jatkotaso Nykytanssilla tarkoitetaan taidetanssin suuntausta, jonka juuret ovat modernissa ja vapaassa tanssissa. Nykytanssissa sovelletaan eri tanssin tekniikoita yhdistettynä opettajan omiin metodeihin, korostaen teknisten ja fyysisten taitojen monipuolista yhdistämistä ilmaisuun ja improvisatioon. Tarkoitus on tuottaa oppilaille monipuolisia liikekokemuksia ja yhdessä tanssimisen iloa. Esitysharjoitukset ovat osa nykytanssin opetusta.

Aikuisten luova nykytanssi ja improvisaatio on aikuisten oma nykytanssitunti, jolle voivat tulla aloittelijat kuin kokeneemmatkin harrastajat. Aikuisilla on mahdollisuus osallistua myös muihin nykytanssiryhmiin. Improvisaatiolla tarkoitetaan itse tuotettua liikettä, jossa kokeillaan erilaisia tapoja liikkua eri teemojen mukaan. Sen avulla laajennetaan ja syvennetään oppilaan omaa liikeilmaisua.

Jazztanssi, 9-18 -vuotiaat ja aikuiset
1-2 x 60min /vko, alkeisjatko, keski- ja jatkotaso
Jazztanssi on lähes rajaton taiteenlajinsa ja sitä kuvataan määritelmin: hauskaa, energistä, rytmikästä, svengaavaa ja viihdyttävää. Tanssitiimi tarjoaa erilaisia jazztanssintyylejä, joita ovat muun muassa:

Dansmix -tunneilla tanssinharjoittelua lähestystään eri teemojen kautta. Tunti antaa hyvät valmiudet jazztanssin harrastukselle. Alkeet, keskitaso.

Lyrical jazzilla on vahvat juuret klassisessa baletissa ja harjoittelussa hyödynnetään baletin tekniikkaa. Liikelaaduissa korostetaan sujuvuutta, keskitason tunti.

Teaterjazzissa opetusmateriaalina käytetään vanhoja musikaaleja, joita hyödynnetään ja sovelletaan tunnilla. Avoin taso.

Afrojazz soveltuu hyvin aloitteljalle kuin edistyneemmällekin tanssinharrastajalle, avoin taso. Afrojazz juureutuu afrikkalaisesta tanssista. Tyyli perustuu vahvaan rytmiin, maanläheisyyteen, yksilöllisyyteen ja vapaaseen liikkeeseen. Tavoitteena on kehollisen tuntemuksen vahvistaminen uusilla oivalluksilla: minä en esitä, tanssin ilosta, tanssin surut pois, tunnen rytmin itsessäni, kuuntelen kehoani. Musiikilla on keskeinen rooli. Tanssitiimi tarjoaa jälleen afrotuntia oppilailleen monen vuoden jälkeen.

Katutanssi / Street, nuoret yli 13vuotta
1 x 60min/vko, avoin taso
Tunneilla tanssitaan monipuolisen rytmikkään musiikin mukaan, eri katutanssityylejä ja ne sisältävät myös lihaskunto- ja koordinaatioharjoituksia. Eri katutanssityylejä yhdistetään näyttäviksi tanssisarjoiksi. Tunneilla on nuorten omaa tanssi- ja musiikkikulttuuria.

Steppi (1-3 tasoa), alkaen 9-vuotiaista, aikuisiinsteppaajat ryhmässä
1 x 60min / vko, alkeet, perustaso, jatkotaso
Steppi on tanssia ja musiikkia – liikkeillä luotavia rytmejä ja liikettä. Se on rytmikäs iloinen tanssilaji, jossa steppaajan kengät toimivat ikään kuin soittimina. Steppitunnilla opiskelu aloitetaan stepin alkeista ja harjoitus etenee monipuolisen musiikin mukaan erilaisten tekniikkaharjoitusten ja liikkuvien tanssillisten askelyhdistelmien kautta. Tunneilla harjoitellaan rytmiikkaa, stepin tekniikan monia ulottuvuuksia sekä erilaisten tanssityylien yhdistämistä rytmien soittamiseen. Moni nykyinen katutanssiliike on syntynyt stepin pohjalta.

 

Syksyllä 2017 uutta!

DANCEOKE -TIIVISKURSSI 4krt.   UUTTA!

Tulkitaan ja tanssitaan musiikkivideoiden myötä. Sopii kaiken ikäisille!
Rytmikästä tanssia, kivaa yhdessäoloa ja tekemistä koulu- ja työpäivän jälkeen.

TANSSIKERHO yhteistyö peruskoulun kanssa.

Tiiviskursseja ryhmille ja myös yrityksille järjestetään ohjelmaa.

Ajankohtaiset tiedot ja lukujärjestyksen 2017-2018 löydät Tanssitiimin kotisivuilta.